Som una cooperativa referent a Catalunya en l’àmbit de la innovació social amb més de 10 anys de trajectòria.

Impulsem iniciatives per a la transformació social a través de l’acció local i participativa, inspirant la societat cap a la sostenibilitat des d’un punt de vista ambiental, social i econòmic.

Una comunitat de treball oberta i diversa, formada per socis i sòcies treballadores i per col·laboradors

Busquem solucions innovadores a problemes globals amb propostes locals i arrelades al territori

Busquem l’equilibri entre la cura del medi ambient, el creixement econòmic i el benestar social

Tarpuna SCCL va néixer el 2012 com una cooperativa d’iniciativa social formada per persones amb ganes d’impulsar projectes que fossin una proposta transformadora i sostenible. Els primers projectes de Tarpuna van ser en l’àmbit de l’agricultura social, però l’activitat de seguida es va estendre en altres àrees, com l’eficiència energètica, la fabricació digital i, en general, la innovació social.

Al llarg del camí hem viscut moltes aventures que ens han fet créixer i consolidar-nos com una cooperativa d’iniciatives sostenibles amb dimensió social referent al territori català, participant en desenes de projectes i creant sinergies amb més de 30 entitats diferents.

Més enllà de QUÈ, ens interessa el COM i el PER QUÈ,

definint els mitjans i els fins per criteris socials, ètics i de benestar pensant en l’impacte positiu que té en benefici de les persones que habiten el territori. Intervenim per satisfer objectius socials que són desatesos o mal administrats, focalitzant-nos en àmbits on més gran és la bretxa entre les necessitats i l’oferta de serveis.

Com ho fem?

Innovació. Flexibles i oberts, estem sempre en versió beta, adaptables al canvi amb mètodes de co-creació i l’aprendre-fent, fomentant connexions improbables i vibrants.

Entusiasme. Apassionats del que fem, gaudim treballant per a la nostra missió i busquem la felicitat de les persones.

Autonomia. Volem crear iniciatives resilients, que no depenguin contínuament de l’aportació de recursos externs, i que transformin des de la pràctica i l’exemple.

Simplicitat. La viabilitat econòmica requereix frugalitat i lleugeresa d’equipatge. Treballem amb els mínims recursos necessaris i no tenim ànim de lucre.

En xarxa. Construïm relacions a nivell local i escala humana, amb la participació i el suport mutu de les persones i organitzacions, i compartint el lideratge de les iniciatives de forma transversal i polivalent.

Valors afegits

Experiència

10 anys creant iniciatives sostenibles per al benefici de la comunitat.

Consulta la nostra memòria 2021

Consulta les nostres memòries anuals

Pioners

En el concepte d’hort urbà.
Creadors de les primeres taules de cultiu per a horts i del primer llibre sobre horts urbans.

Accedeix a la nostra botiga

Reconeixements

Premi Josep Maria Piñol en Acció Solidària contra l’Atur el 2014.

Premi d’excel·lència energètica de la Generalitat Catalunya, el 2016.

Premi d’excel·lència a l’estalvi energètic el 2017.

Premi Esteve 2018 al projecte Revolta de Granollers.

Rigor

Creem continguts de divulgació i reflexió. Col·laborem en projectes científics i de I+D+R en l’àmbit ambiental i social, per exemple amb l’IRTA, el PRUAB i Innèdit Innovació

Accedeix als continguts de divulgació

Transparència

Compromesos amb la transparència com a valor fonamental de la cooperativa. Cada any realitzem el Balanç Social de les XES en obert

Consulta el Balanç Social 2022

Cooperativisme

Com a cooperativa, creiem en els valors de l’honestedat, l’autoajuda, la responsabilitat, la transparència, la democràcia, la igualtat, l’equitat, la solidaritat i la vocació social.Tarpuna és membre de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.

Ves-hi!

Economia social i solidària

Participem a la Xarxa d’Economia Social de Catalunya, formem part de l’Ateneu Cooperatiu de l’Hospitalet i som socis de COOP57.

Coneix l’àrea d’economia social

Compromís amb la terra

Treballem en xarxa per la sostenibilitat i col·laborem amb entitats i productors del territori. Som socis de l’associació l’ERA i de la xarxa Remplantem.

Coneix l’àrea d’agricultura social

Coneix l’àrea de gestió de residus

Línia terapèutica

Incorporem la mirada terapèutica com a una línia d’intervenció transversal dels projectes on intervenim. Som sòcies de l’AEHT, Associació Espanyola d’Horticultura i Jardineria Terapèutica.

Coneix l’àrea d’agricultura social i terapèutica

Tarpuna significa “sembrar” en llengua quítxua,
perquè ens agrada fer néixer iniciatives transformadores al servei de la comunitat.

Vols estar al cas de tot el que ens portem entre mans?