Generem processos d’ensenyament i aprenentatge que porten cap a experiències autènticament transformadores amb utilitat social

L’educació és un instrument imprescindible per generar una transformació social i fomentar una nova cultura de la sostenibilitat. Des de Tarpuna volem generar processos d’ensenyament i aprenentatge que portin cap a experiències autènticament transformadores.

Proposem projectes d’aprenentatge servei (APS), propostes educatives que combinen el servei a la comunitat, el treball real sobre necessitats de l’entorn i l’aprenentatge a través de l’experiència. L’aprenentatge millora el servei a la comunitat, perquè aquest guanya en qualitat, i el servei dóna sentit a l’aprenentatge, perquè allò que s’aprèn es pot transferir a la realitat en forma d’acció.

 

Dissenyem i dinamitzem xarxes educatives, treballant aspectes com la sostenibilitat, el reciclatge i l’economia circular dins de l’àmbit educatiu.

Coneix els nostres projectes

d’educació

Airegem-nos!

Microxarxa de Qualitat de l’Aire

Airegem-nos! és una proposta educativa d’Escoles + Sostenibles, impulsada i finançada per la Direcció d’Energia i Qualitat de l’Aire de l’Ajuntament de Barcelona i duta a terme per Tarpuna i Lemur.

La iniciativa pretén treballar per la disminució de la contaminació i millora de la qualitat de l’aire al voltant dels centres educatius, promovent la sensibilització i l’establiment de mesures, entre la comunitat educativa, a través d’un projecte pedagògic.

Escoles For Future

Un projecte liderat per l’Assemblea de Cooperació per la Pau ACCP en col·laboració amb amb Tarpuna i els instituts Santa Eulàlia de l’Hospitalet, Arquitecte Manuel Raspall de Cardedeu i Doctor Puigverd de Sant Andreu (Barcelona).

El projecte busca treballar de la mà de les comunitats educatives la justicia ambiental a partir de 2 eixos: la gestio de residus i els hàbits de consum, obrint linies de debat sobre l’economia circular, l’impacte de la petjada ecològica o l’obsolescència programada.

Oasi Climàtic

El projecte Oasi Climàtic, coordinat per ISGlobal, LEMUR i Tarpuna, i que compta amb el suport dels ajuts Pla Clima de l’Ajuntament de Barcelona, ha implicat una comunitat pionera de joves i gent gran del districte de Nou Barris per detectar llocs frescos al barri i imaginar solucions per fer front a la calor a l’espai urbà.

L’objectiu va ser fomentar la seva consciència cap a l’emergència climàtica treballant de forma conjunta, fent una connexió amb el barri i, alhora, oferint solucions col·lectives i innovadores al mateix entorn.

Vols impulsar una formació o necessites assessorament?

A Tarpuna impartim cursos, tallers i seguiment dels projectes segons les necessitats del demandant.

Contacta amb nosaltres i explica’ns la teva idea!!