Creiem en el potencial de la creativitat treballant col·laborativament en l’àmbit de la innovació social i tecnològica.

Tarpuna Lab és un espai que es constitueix quan persones diverses i amb perfils diferents treballen col·laborativament per generar, creuar, hibridar i combinar idees, conceptes i propostes mitjançant el treball col·laboratiu i dinàmiques participatives.

Co-creem solucions que enforteixen el benestar comunitari aportant noves formes d’intervenció i d’associació que complementen l’acció de l’Estat i les administracions.

 

Treballem per resoldre de problemes socials i ambientals tenint
en compte les noves possibilitats d’implicació que ofereixen les tecnologies digitals, la major conscienciació ciutadana i la creativitat experta aplicada al bé comú.

Tarpuna Lab té dues vessants:

Incubadora de projectes

On provem i testem idees sobre productes o serveis, per a generar noves iniciatives tenint en compte les noves possibilitats d’implicació que ofereixen les tecnologies digitals, l’augment de conscienciació ciutadana i la creativitat experta aplicada al bé comú.

De la incubadora han sortit projectes pilot que s’han consolidat i altres que han servit d’aprenentatge. En són alguns exemples, el Banc d’Energia, el projecte Dunia, el projecte Revolta o l’Espai d’Intercanvi de la Barceloneta.

Disseny col·laboratiu de projectes

Mitjançant el treball col·laboratiu i dinàmiques participatives definim projectes en àmbits diversos. Hem dissenyat els plans directors dels Ateneus de Fabricació de Barcelona, projectes d’horts comunitaris i projectes de gestió diversos.

Coneix els projectes

de Tarpuna Lab

Ateneus de fabricació

Els ateneus de fabricació són un servei públic que divulga la tecnologia i la ciència de la fabricació digital. Són llocs per aprendre, col·laborar en diferents projectes i formar part del desenvolupament social de la ciutat. Tothom pot gaudir d’espais, eines i recursos públics i proposar projectes que millorin l’entorn més proper.

La Xarxa d’Ateneus de Fabricació està formada pels diferents ateneus de la ciutat i ofereix els espais de referència a Barcelona en divulgació, formació i creació vinculades a les tecnologies de fabricació digital, i està sempre al servei de la ciutadania, la comunitat educativa i el món empresarial, associatiu i comunitari.

Bcn ReCircula

Barcelona Recircula és una iniciativa que preten enxarxar i enfortir les iniciatives de la ciutat que treballen per la innovació en l’economia circular dels objectes.

En aquest itinerari es poden descobrir els espais de la ciutat on diferents objectes es comparteixen, es lloguen, s’intercanvien o es reparen. Els punts d’interès que formen part d’aquest itinerari compleixen els criteris de ser una iniciativa sense ànim de lucre, treballar de des de la mancomunació dels objectes i amb perspectiva comunitaria, tenir compromís amb la sensibilització de la ciutadania del repte del canvi climàtic i la transició ecològica i ser un espai obert a la ciutadania i a les entitats de la ciutat.

Barcelona Recircula és una iniciativa impulsada per Impulsem – Banc de Recursos Mancomunats de Ciutat Vella, Nusos Cooperativa, Restarters BCN, Fundació Rezero i Tarpuna