Creiem en l’agricultura com una eina amb un gran potencial educatiu, terapèutic i de cohesió social.
L’agricultura social promou la salut, l’ocupació i l’apoderament de col·lectius en risc d’exclusió amb necessitats terapèutiques, d’ocupació i d’educació. Alhora és una eina per fomentar el respecte pel medi ambient, ens permet incidir en un sistema alimentari més sostenible i contribueix a la innovació agrària ja que promou estratègies de desenvolupament local.
Des del 2012 treballem intensament en projectes d’agricultura social.
Dissenyem, gestionem i dinamitzem projectes d’horts socials comunitaris, ja siguin terapèutics, educatius, d’integració social o productius.
Cooperem braç a braç amb les administracions locals per promoure l’agricultura com a eina d’inserció per a persones en situació de vulnerabilitat.
Participem en la gestió de
10 PROJECTES D’HORTS SOCIALS
Hem organitzat
8 APLECS D’AGRICULTURA URBANA
Hem col·laborat en el
disseny de més d’una TRENTENA DE PROJECTES
Hem realitzat
CENTENARS DE TALLERS I FORMACIONS sobre agricultura i sostenibilitat
Els projectes d’agricultura social i terapèutica de Tarpuna són espais de cura i participació que, mitjançant l’horticultura ecològica des d’una dimensió comunitària, busquen la millora en la qualitat de vida de les persones participants.
Coneix els horts socials
de Tarpuna
Hort del Mercat de la Teixonera
i la Vall d’Hebron
Coberta del mercat de la Vall d’Hebron i la Teixonera.
L’Hort del Mercat és un espai dirigit als veïns i veïnes del barri del districte Horta Guinardó i de la ciutat de Barcelona. Un projecte singular que representa la coberta agrícola més gran d’Espanya amb més de 1.700 m² de cultiu ecològic amb utilitat social.
Hort de Can Travé
Cubelles
L’hort de Can Travé és un espai dirigit a la ciutadania de Cubelles. Un racó de pau i d’una bellesa singular ja que manté l’essència de la casa construïda al XVIII i reformada i s. XX per Frederic Travé, el qual hi va instal·lar una biblioteca especialitzada en mitologia clàssica, un gabinet de ciències naturals i un jardí botànic.
Hort Comunitari de Mataró
Convent de les Carmelites de Mataró
L’hort del Monestir de les Carmelites Descalces de Mataró és un espai cedit des de fa cinc anys per la comunitat de germanes amb l’objectiu de crear un projecte social amb persones en situació de vulnerabilitat esdevenint un model de gestió sostenible a la ciutat de Mataró.
Hort Comunitari de Llinars
Llinars del Vallès
L’hort social de Llinars és un espai orientat a persones en situació de vulnerabilitat. El projecte combina una part d’hort comunitari on es potencia l’aprenentatge agrícola a través dels beneficis de l’horticultura social i, una altra de parcel·les individuals destinades a l’autoconsum on els usuaris tenen la llibertat de conrear coses a la seva pròpia manera.
Horts Municipals de Sant Feliu de Llobregat
Sant Feliu de Llobregat
Un espai de parcel·les de cultiu per a la ciutadania de Sant Feliu que esdevé un recurs d’educació ambiental i benestar per a la població en general i per a la inclusió social de persones vulnerables.
Hort Mas Duran
Montcada i Reixach
Horts comunitaris oberts a la participació de la ciutadania i de col·lectius diversos que esdevenen una eina d’inclusió social i de treball comunitari
Horts comunitaris de Càritas
Granollers – Terrassa
Col·laborem en l’assessorament tècnic dels horts que Caritas té a Granollers i a Terrassa. El nostre rol és oferir suport tècnic, ajudant en la planificació dels cultius, sistema de reg, prevenció de plagues i malalties, etc. i també impartint tallers sobre horticultura ecològica dirigits als participants.
Horts de Santa Anna i La Cisa
Premià de Dalt
Els Horts comunitaris de Santa Anna i La Cisa són dos espais d’agricultura social. La grandària del terreny de l’Hort de La Cisa permet produir aliments saludables pel Banc d’Aliments de Premià mentre que la producció de l’Hort de Santa Anna està més enfocada a l’autoconsum del grup.
Horticultura urbana
La pràctica del cultiu d’horts urbans genera un gran impacte social, terapèutic i mediambiental
Aporta múltiples beneficis com l’augment d’espais de trobada que fomenten la comunitat, l’enllaç amb la terra i amb reaprendre a cultivar, el lleu augment de la producció km 0, la reducció de la petjada ecològica, la reactivació de terrenys erms, la diversificació de productes no tradicionals o l’economia circular entre d’altres.
Així mateix, permet activar el teixit social dels barris i generar espais de suport mutu i aprenentatge agrícola, a més de la millora de l’alimentació de les persones i l’autoabastiment.
L’ Aplec d’Agricultura Urbana
L’Aplec d’Agricultura Urbana és un espai d’intercanvi d’experiències, de compartir coneixements i de creació de sinergies i propostes dels diferents horts i projectes d´agricultura urbana de tot el territori català.
L’esperit de l’Aplec és convertir-se en un punt de trobada anual per a les persones afeccionades, entitats o col·lectius que participen en projectes d’horts en entorns urbans o periurbans.
Trobada Estatal d’Horts Urbans
La Trobada Estatal d´Horts Urbans és un espai de trobada de les diferents manifestacions d´horts que treballen des de la visió de l´agroecologia i la comunitat a la ciutat.
Un esdeveniment itinerant on cada trobada té acollida en un lloc diferent de l’estat espanyol, i que té com a objectiu generar xarxa estatal i enfortir el moviment que ja hi ha a les hortes urbanes.